tisdag 29 december 2015

Lättstickad sjal

Det kommer in många kunder som inte har stickat så mycket förut eller som vill komma igång efter några års vila. Då kan jag verkligen rekommendera den här sjalen!
Hitchhiker heter den och den är gjord av Martina Behm, du hittar beskrivningen på Ravelry.
Du som inte känner till Ravelry, så är det ett socialt forum för "garnskapare" från hela världen. Där kan du hitta många fina beskrivningar från olika designers (+en massa annat som vi kan ta ett nytt inlägg om =) ) Att vara med i nätverket kostar ingenting men du måste registrera dig. 


Du börjar i ena sidan på sjalen och ökar hela tiden på ena sidan och på andra sidan minskas det, så du får en svängd sjal med trappsteg. Den är väldigt rolig att sticka. Gör man sjalen i ett flerfärgat garn så hamnar ränderna på tvären som blir snyggt, tycker jag.


Min Hitchhiker är stickad i Step sockgarn som är behandlat med aloe vera och jojoba olja. Det är dessutom superwash behandlat med en ny metod som heter EXP 4.0. Det innebär att det är skonsammare för miljön då det inte går åt lika mycket kemikalier och vatten som vid vanlig superwash-behandling. Mer införmation om EXP-behandlingen finns att läsa här>>/Sofia
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar