torsdag 9 mars 2017

Sockktema i Mars månad

Nu är det socktema i butiken! 
Så har du inte stickat sockor förr är det dags NU! =)


I hela mars är det Drops Sockalicios vilket innebär att det är 25% rabatt på Drops Fabel och Drops Delight! Drops Fabel kostar från 20 kr! Superpris!

Har du inte stickat förr så ska du hänga på Garnadiset denna månad!

Den 14:e mars är det kursdags, då Maria Gustafsson kommer hit och lär ut hur man stickar sockor från tån och upp. Det har blivit mycket populärt att sticka sockor från andra hållet genom att börja från tån. Maria lär ut den speciella uppläggningen vid toe-up socks. Under kvällen stickar vi små minisockor så vi hinner gå igenom alla moment som är annorlunda såsom uppläggning, kil och häl. 

För mer information om kursen och anmälan>>

Nu i mars månad börjar jag även något nytt som jag kallar Temakvällar. På Temakvällarna kommer vi titta närmare på olika saker t.ex någon speciell teknik bågon uppläggning eller liknande. Det kommer inte vara så omfattande som en hel kurs utan det kommer finnas tid till att umgås men samtidigt lära sig något nytt också. Varje Temakväll kostar 175kr och då ingår lättare fika. Du behöver inte föranmäla dig och betalning sker i butik.

Först ut är tema kväll:

Denna kväll går vi igenom kortvarvshäl.

NÄR: torsdag 9:e mars, kl. 18.30-21.00
Denna häl har blivit mycket populär att sticka just till flerfärgsstickade sockor. Den är enkel att sticka och du slipper det bökiga med att plocka upp maskor som vid klassisk häl. Den passar att sticka till både sockor som stickas från resår-och ned och till sockor som stickas från tån och upp.

Vi går även igenom hur du ska undvika hål som lätt blir vid kortvarv.
För att ha glädje av denna kväll bör du kunna sticka runt på strumpstickor eller magic loop. Ta med dig restgarn (gärna två färger), påbörjad socka och stickor eller ditt material i butiken. Det kan även vara bra att ha med sig sax, nål, penna och papper.

Denna kväll går vi igenom resårer.

NÄR: onsdag 22:a mars, kl. 18.30-21.00
Det är lätt att uppläggningen/avmaskningen blir för stram vid resårstickning. 
Så ikväll går vi igenom passande uppläggningar och avmaskningar för resår. 

Du kommer även få tips hur du kan få din resår lite finare. För att ha glädje av denna kväll bör du kunna sticka räta och aviga maskor. Det är även en fördel om du kan sticka runt. 

Ta med dig restgarn, påbörjad socka och stickor eller köp ditt material i butiken. Det kan vara bra att ha med sig lite tunt bomullsgarn, sax, trubbig nål, penna och papper. 


kortvarvshäl med germany short row

Hej från mig sålänge!
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar