fredag 24 februari 2017

Pussyhat project på Garnadiset

Nu tycker jag det är dags att alla gör sig en Pussyhat! För allas rättigheter och  lika värde!
Den 8:e mars är det internationella kvinnodagen och då är det ett ypperligt tillfälle att ha på sig en Pussyhat. Om man inte har möjlighet att gå på olika marscher eller demonstrationer så kan man visa var man står med den lilla rosa mössa på social medier!

Jag brukar lyssna på P3 program Stil som är ett radiprogram som är har en del intressanta ämnen om just kläder och användandet av dom. Jag fick ett extra tips om just detta program- som handlar om färgen rosa. Där pratar de bl.a om Pussyhat mössorna och de intervjuar upphovskvinnan till detta projekt. Det är fantastiskt att det spritt sig över hela världen!!

Så nästa vecka, tisdag och onsdag, på mina Stick-in stickar vi Pussy-Hats! Det är superenkelt att göra dessa mössor, så även du som inte stickat eller virkat så mycket klarar av dessa! Du behöver bara kunna räta och aviga.

Ta med dig en vän eller två och kom igång med garnskapandet!
Tisdag 12-15
Onsdag 17.30-20.30

På onsdagkvällen kostar det som vanligt 40 kr och pågår mellan 17.30-20.30. Det kommer vara erbjudanden på rosa garn! Men självklart går det också ta med hemifrån. Givetvis är du välkommen fastän du väljer att avstå från detta projekt. =)

Här kan du läsa om pussyhat-projekt och även hitta gratis beskrivningar på mössorna. I butiken har jag översatt de till svenska och gjort några så de passar till mina garner.


Igår blev en stammis till mig uppringd av lokaltidningen och var med om ett reportage om just PussyHats!Här kan läsa den>> Heja heja Lex!!, @virkningdeluxe

Hoppas vi ses!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar