lördag 26 november 2016

Pärlstickad Leila Hafzi kofta

Denna kofta är stickad från Sandnes Leila Hafzi häfte nummer 5. Jag är så nöjd med denna kofta! Den är en perfekt vardagskofta som man lätt slänger på sig och som passar till typ allt. Jag har stickat den i en tråd svart Peer Gynt och en tråd koksgrå Alpakka Silke. Denna blandning blir så bra. Peer Gynt är ett garn som produceras i Norge (som de flesta av Sandnes Garn gör) och består av 100% norsk ull, som många tycker sticks. Men uppblandat med det mjukaste garnet som finns, Alpakka Silke, och på stickor 6 så försvann det sticket.  Nu tillhör jag inte de känsligaste typerna för stickigt garn. Det gör däremot min syster. =) När vi träffades här för någon helg sedan så lånade hon den lite och lite till och sedan hela tiden. Gott betyg att den inte sticks. Det kanske blir en kofta till henne också.


 Mössan jag har på mig är Mössan Igloo i mjukaste Big Merino.


 Jag har använt denna kofta MYCKET! Det syns knappt att den är använd. Inte mycket noppor alls. Detta är en fantastisk kvaliteé som verkligen håller. Det är inte för inte Peer Gynt tröjor har gått i arv och jag hör kunder som har plagg i Peer Gynt som stickats för ca 30-40 år sedan som fortfarande är i riktigt fint skick!! Peer Gynt har funnits på marknaden sedan 1938.


Koftan stickas med kortvarv i bak och det är en del att tänka på när man stickar det partiet. Men nu i efterhand är jag glad att jag gjorde de kortvarven. Eftersom jag använder denna kofta öppen så får koftan en jämn linje bak som fram med hjälp av kortvarven. Skulle jag inte haft kortvarven med så skulle framstyckena lätt bli lite tyngre och hänga ner framtill.


Hej hopp!
/Sofia

1 kommentar: