onsdag 26 april 2017

Snart är det Maj

April lider mot sitt slut och snart är maj här. Oj,oj vad snabbt denna månad har gått. Under maj månad kommer jag ha lite olika evenemang här i butiken. 

Mjukslöjdsträffarna Stick-in fortsätter hela maj för att sedan ta sommaruppehåll. Tiderna är som vanligt varje tisdag 12.00-15.00 (sittplats: 20kr, kaffe och te ingår)
varannan onsdag 17.30-20.30, 10/5 och 24/5 (sittplats 20kr, fika 20kr extra)
Under Stick-in träffas vi, inspirerar och mjukslöjdar tillsammans. Har man frågor så hjälps vi åt tillsammans att svara på dom. Det är flera som sitter med olika kunskaper och som gärna hjälper till. 
Självklart hjälper jag till också men behöver du personlig hjälp av mig så rekommenderar jag att komma till butiken då det är ej något evenemang.


I början på Maj kommer Maria Gustafsson hit till Garnadiset och vi testar sticka blommiga ränder. Det blir så fantastiskt fint. En riktigt rolig och dekorativ teknik! 


Prova på att sticka blommiga ränder

NÄR: torsdag 4 maj, kl. 18.30-21.00
KOSTNAD: 375 kr, kursdokumentation och lättare fika ingår
KURSLEDARE: Maria Gustafsson

Blommiga ränder kan stickas med slätstickning eller rätstickning emellan. Man kan välja om mellanrummet mellan blomränderna skall ha samma färg som blommorna eller inte. Det går att variera mönstret genom att placera blommorna rakt över varandra eller förskjuta mönstret vilket ger nya mönstereffekter. De blommiga ränderna kan användas som dekorränder eller fylla hela ytor, allt efter smak.

 För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka (om du vill prova att sticka mönstret runt). Vi kommer att prova att sticka mönstret fram och tillbaka samt runt på rundsticka.
Ta med stickor och garn i minst två kontrasterande färger. Blommiga ränder går att sticka i alla garngrovlekar, tag gärna med lite olika garner.

 Maria Gustafsson är stickproffs och bloggar på mariasgarn.se. Hon gör mycket egen design och är en van kursledare inom stickning. Dessa sockor och mycket flera beskrivningar som hon har designat finns på hennes Ravelrysida eller på hennes hemsida.
Dessa sockor kan du köpa beskrivningen på hos Maria.
Anmäl dig till Workshop-Blommiga ränder>>
Temakväll Stickengelska

NÄR: onsdag 17 maj, kl 18.30-21.00
KOSTNAD: 175 kr, lättare fika ingår

 Har du sett en massa fina beskrivningar men inte vågat ta steget att sticka dem, då de är på engelska?
Då har du chansen att komma igång med din stickengelska på denna temakväll! Vi mjukar upp med att påbörja en sjal på engelska. Vi pratar även mer design skriven på engelska och går igenom de vanligaste sticktermerna på engelska. För att ha glädje av denna kväll bör du har baskunskaper i stickning och känna till de vanligaste sticktermerna på svenska. Ta med dig garn samt stickor eller köp ditt material i butiken. Det kan vara bra att ha med sig stickmarkör, sax, trubbig nål, penna och papper. Ingen föranmälan behövs och betalning sker på plats.

Det är vad som händer i maj månad här på Garnadiset! Jag har hjärnan och händer i full sysselsättning och spånar på fler temakvällar och kurser inför hösten. ar du förslag på något du gärna vill lära dig mer om så får du gärna kontakta mig. =) info@garnadiset.se

Skapa lugnt och hoppas vi ses!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar